Termékek Menü

Finom babaillat – de milyen áron?

Szülőként mindenki imádja a finom, puha bababőrt és a szuper babaillatot. Sokan azt gondolják, hogy ezt az illatosított babakozmetikumok okozzák, ez azonban nem igaz. Minden kisbabának egyedi illata van, amit a bőre bocsát ki és a szüleire úgy hat, mint a drog. Tehát, ha imádod folyamatosan szagolgatni a picit, nem bolondultál meg :)Nem érdemes ezt a finom illatot elnyomni mással, már csak azért sem, mert a babakozmetikumok nagy része tartalmaz olyan illatanyagokat, amelyek árthatnak a baba egészségének. Illóolajok vagy parfümök…  nehéz ellenállni a finom illatnak, de babakozmetikumoknál nem árt óvatosnak lenni!

Nézzük, mi is a veszélyük!

Az illatanyagok veszélyei

Az illatanyagok gyakori allergének, függetlenül attól, hogy mesterséges vagy természetes alapanyagból készültek-e. Bőrirritáló hatásúak, allergiát, bőrgyulladást okozhatnak még egy felnőtt bőrén is. A kisbabáknál ez különösen kényes terület, ezért mindenképpen érdemes gondosan megválasztani azokat a kozmetikumokat, amelyekkel ápolni szeretnénk a bőrüket.

Az ekcémás vagy érzékeny bőrű babáknál különösen fontos minden kockázatot kizárni!

A kozmetikumokban található parfümök és illatkeverékek pontos alkotóelemeiről nincs tudomásunk. Az összetevők titkosak, de sok közülük ftalát tartalmú, ami súlyos károsodást okozhat.

„Egyes ftalátok a hormonrendszerbe avatkozva korai pubertást okoznak… A ftalátok át tudnak jutni a placentán, és a gyermeket már az anyaméhben is károsítják.” – írja a Wikipedia

Tegyük a szívünkre a kezünket! Nem a világ legfinomabb illata a kisbabáé? Kell vajon őt még tovább illatosítanunk?

Az illóolajok sem veszélytelenek

Lehetnek természetesek vagy szintetikusak, de semmiképpen sem a babáknak valók az illóolajok. 4 (egyes vélemények szerint 6) éves korig egyáltalán nem ajánlott használni őket. Párologtatva sem, és bőrre kenve sem.

A bőrirritáló hatásuk közismert, de emellett beleszólhatnak a szervezet egészséges működésébe is. Légzésbénulás, asztma, epilepsziás roham, idegrendszeri károsodás… Ez csak néhány azok közül, amiket az illóolajok a gyerekek szervezetében kiválthatnak.

Ha érzékeny bőrű kisbabád van, jó pár évig felejtsd el az illóolajakat!

Miért kell odafigyelni?

Tudományos kutatások igazolják, hogy minden, amit a bőrre rákenünk, perceken belül felszívódik, és bekerülvén a véráramba 5 percen belül bárhová eljut a szervezetünkbe. Felnőttek esetében. A kisbabák, csecsemők bőre a mi felnőtt bőrünkhöz képest sokkal vékonyabb. Áteresztő képessége is nagyobb, sérülékenyebb, így még nagyobb veszélynek van kitéve a káros vegyi anyagokkal való találkozáskor.

Óvd hát gyermeked bőrét, válassz irritációt okozó és allergén anyagoktól mentes, 100%-ban természetes alapanyagú kozmetikumokat!

A HerbArting valamennyi baba és felnőttkozmetikuma is illat- és allergénmentes.

Mivel én magam is édesanya vagyok, termékeimet a legnagyobb gondossággal készítem, éppen olyan odafigyeléssel, mintha az én kislányomra kenném, sőt rá is kenem mindegyiket :). Különösen ügyelek rá, hogy a babakozmetikumaim semmilyen illatanyagot és allergént ne tartalmazzanak, megelőzve a bőr irritációját, és a bőrbetegségek kialakulását. Ezért az átlagos és az érzékeny bőrű babákra is nyugodtan használhatod!

Kukkantsd meg a termékkínálatot, ide kattintva tudsz rendelni!

Ezt olvastad már?

Segítség, ekcémás a baba!

3 veszélyes anyag a babafürdetőkben

Gyógyszertári fürdető: Tudod mi van benne?

Tartalomhoz tartozó címkék: cikk