Szakértői cikkek

Szőrszálhasogatás nélkül a kutyasamponok előnyeiről

Szőrszálhasogatás nélkül a kutyasamponok előnyeiről

A kutyasamponok többféle megoldást kínálnak a házi kedvenced szőrének ápolására. Egy rövid és egy hosszú szőrű négylábú fürdetése teljesen logikusan eltérő tulajdonságokkal megáldott készítményt igényel. Ekkor pedig, még az extra kitételekről nem is beszéltünk.

Káros anyagoktól mentes popsikenőcs

Káros anyagoktól mentes popsikenőcs

A pelenkák használata során a csecsemőknél gyakran pelenkakiütés, bőrpír és irritáció jelentkezik, amit a popsikenőcs segít elkerülni. A gondosan kiválasztott készítmény gyengéden gondoskodik a legkisebbek bőréről, növelve annak védelmi funkcióit és aktiválva a természetes regenerációs folyamatokat. Ezt manapság sok készítmény ígéri, de nem mindegyikük felel meg az érzékeny bababőr által állított elvárásoknak.

Fontos az ekcémás baba bőrének a folyamatos hidratálása

Fontos az ekcémás baba bőrének a folyamatos hidratálása

Az ekcémás baba kezelése során Neked, mint szülőnek, gondoskodnod kell arról, hogy melyik terápiás módszert alkalmazod. Nem szabad megfeledkezned arról, hogy a csecsemő szervezete fejlődés alatt áll az immunrendszerét és a belső szerveit illetően. Ez azt jelenti, hogy a szteroidokat és más kemény vegyszereket tartalmazó gyógyszerek és krémek mellékhatásainak kockázata sokkal nagyobb egy babánál, mint a felnőttek esetében. Az ekcémás babát a lehető legtermészetesebb úton kell kezelni, amit a megfelelő lépések betartásával lehet elérni.

Így ismerheted fel a legkönnyebben a csecsemő ekcémát!

Így ismerheted fel a legkönnyebben a csecsemő ekcémát!

A csecsemő ekcéma kérges foltok formájában jelentkezhet a baba bőrén, gyakran már az első hónapokban. Az előfordulása meglehetősen gyakori és kezelhető, sok pindurka pedig idővel ki is növi. Ha nem vagy biztos abban, hogy a baba viszkető és irritált kiütése mögött csecsemő ekcéma áll-e, a gyerekorvos biztosan meg tudja mondani. A könnyebb diagnózishoz pedig mi is hozzájárulunk néhány hasznos tanáccsal.

Az oldal tetejére